رفتن به محتوای اصلی
x

استاندار اصفهان: آب ، محیط زیست و امنیت غذایی یکی از محور های اصلی توسعه استان است.

نخستین نشست «گفتمان ملی آب، محیط زیست و امنیت غذایی» با هدف هم‌افزایی میان ارکان مؤثر در تأمین امنیت غذایی کشور و استان اصفهان، به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان و با مشارکت کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، در این نشست که با حضور دکتر جمالی نژاد استاندار اصفهان، دکتر یزدیان نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، اساتید دانشگاه، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی مرتبط، اتاق بازرگانی اصفهان، سازمان جهاد کشاورزی، نظام مهندسی کشاورزی، سازمان دامپزشکی، بخش خصوصی و اصناف کشاورزی برگزار شد، بر ضرورت شکل‌گیری گفت‌وگویی ملی و علمی پیرامون امنیت غذایی تأکید شد.  
استاندار اصفهان با تأکید بر جایگاه راهبردی این استان در تأمین امنیت غذایی کشور گفت: امنیت غذایی از ارکان اصلی امنیت اجتماعی و ملی است و هرگونه اختلال در آن می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای در جامعه ایجاد کند.  
دکتر جمالی نژاد با بیان اینکه اصفهان از استان‌های پیشرو در تولید محصولات دامی و کشاورزی از جمله شیر و گوشت است، افزود: «تولیدات این استان نه تنها نیاز کشور را پوشش می‌دهد، بلکه بخشی از تأمین مواد غذایی سایر مناطق را نیز بر عهده دارد و همین موضوع ضرورت توجه ویژه به امنیت غذایی را دوچندان می‌کند.»  
وی با اشاره به چالش‌های مربوط به منابع آب و تأثیر آن بر بخش کشاورزی گفت: «مسئله آب یکی از موضوعات اساسی و ریشه‌دار استان است و با تمام قوا به عنوان یکی از محورهای ضروری استان به آن می پردازیم،  برای رفع مسایل این حوزه ها از ظرفیت همه بخش‌ها از جمله کشاورزان، دانشگاهیان، نخبگان، پژوهشگران و دستگاه‌های اجرایی استفاده می‌شود».  
استاندار اصفهان همچنین از کم‌توجهی به فناوری‌های نوین کشاورزی در سال‌های گذشته انتقاد کرد و افزود: «باید فناوری‌های نوظهور را در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی به کار بگیریم تا بهره‌وری افزایش یابد و مشکلات گذشته تکرار نشود.»  
دکتر جمالی نژاد با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور مبنی بر حضور فعال دانشگاه‌ها در میدان عمل گفت: «به عنوان نماینده دولت در استان، دفتر ویژه‌ای برای ارتباط مستمر با شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها ایجاد کرده‌ایم تا مسائل و دغدغه‌های آنان را  از نزدیک رصد و پیگیری کنیم».  
وی در پایان خواستارآسیب‌شناسی روندهای گذشته شد و افزود: «متأسفانه بسیاری از دغدغه‌هایی که امروز مطرح می‌شود، همان چالش‌های ۳۰ سال پیش است. این موضوع نشان می‌دهد نیازمند بازنگری جدی در فرآیند تصمیم‌سازی و استفاده از ظرفیت علمی و دانشگاهی برای حل مسائل استان هستیم».  
در بیانیه پایانی تأکید شد که بنا بر درخواست ریاست محترم جمهوری مبنی بر حضور فعال دانشگاه‌ها در حل مسائل کشور، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان و دیگر نهادهای اثرگذار در حوزه امنیت غذایی، اقدام به راه‌اندازی «کمیته عارضه‌یابی بخش کشاورزی» کرده است. هدف این کمیته، شناسایی نیازهای مرتبط با امنیت غذایی و ارائه راهکارهای علمی برای رفع چالش‌های موجود است. همچنین، ایجاد «صندوق نوآوری و فناوری در حوزه امنیت غذایی» به‌عنوان موتور محرک تحقق این اهداف مورد توجه قرار گرفت. 
همچنین مقرر شد این گفتمان در قالب سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه‌های مرتبط با آب، محیط زیست و کشاورزی نوین ادامه یابد تا بستر مناسبی برای گفت‌وگو، تبادل تجربه و تصمیم‌سازی علمی در سطح ملی فراهم شود.  
گفتنی است در این همایش، دو پنل تخصصی با موضوعات «راهکارهای عملی برای تحقق امنیت غذایی پایدار» و « همگرایی نهادی برای امنیت غذای پایدار: از سیاست‌گذاری تا اجرا» برگزار شد.

تحت نظارت وف بومی